Recepty
8. 4. 2019

Arašídové rizoto s medvědím česnekem

10 minut
20 minut
snadné
2 porce

Suroviny

500 g rýže
2 červené papriky
4 lžíce mletých arašídů
medvědí česnek
papř a sůl

Postup

V osolené vodě uvaříme rýži, 5 minut před koncem varu přidáme dvě nakrájené červené papriky. Poté do směsi vmícháme namleté arašídy, dvě hrsti nakrájeného medvědího česneku, pepř a sůl.

Přilijeme hrnek vody a 5-10 minut za stálého promíchávání vaříme až rizoto dostane díky arašídům krémovou konzistenci.

Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu.

Medvědí česnek je jarní bylinka, která působí antibakteriálně i proti plísním, pomáhá ke snížení krevního tlaku a nejlépe ji využijeme v čerstvém stavu.

Nastavení preferencí
Zde si můžete přizpůsobit soubory cookie podle kategorií dle vašich preferencí a potřeb.
Nutné cookies pro provoz webu
Tyto cookies zajišťují důležité funkce webových stránek. Používají se například pro zabezpečení, správu sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnosti. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.
Výkonnostní cookies
Podle vašich zájmů tyto cookies umožňují správně zobrazit konkrétní obsah a reklamy na stránkách třetích stran a sociálních sítí.
Analytická cookies
Slouží pro zlepšení fungování webových stránek tím, že posílají informace o tom, jak stránky využíváte.
Souhlasím se všemi cookies
Uložit nastavení