Recepty
8. 4. 2019

Arašídové rizoto s medvědím česnekem

10 minut
20 minut
snadné
2 porce

Suroviny

500 g rýže
2 červené papriky
4 lžíce mletých arašídů
medvědí česnek
papř a sůl

Postup

V osolené vodě uvaříme rýži, 5 minut před koncem varu přidáme dvě nakrájené červené papriky. Poté do směsi vmícháme namleté arašídy, dvě hrsti nakrájeného medvědího česneku, pepř a sůl.

Přilijeme hrnek vody a 5-10 minut za stálého promíchávání vaříme až rizoto dostane díky arašídům krémovou konzistenci.

Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu.

Medvědí česnek je jarní bylinka, která působí antibakteriálně i proti plísním, pomáhá ke snížení krevního tlaku a nejlépe ji využijeme v čerstvém stavu.