Recepty
27. 1. 2019

Čočková polévka se zeleninou

15
25 minut
snadné
6 porcí

Suroviny

4 mrkve
Kousek celeru
300 g černé čočky *
2 lžičky kurkumy, bylinkové soli a černuchy
1 lžičku koriandru a pepře
Kousek mořské řasy (wakame)

* nemusí se předem namáčet

 

Postup

Čtyři mrkve a kus celeru (asi tolik, aby ho po nastrouhání bylo podobně jako mrkve) nahrubo nastrouháme, vložíme do hrnce, podlijeme hrnkem vody a dáme na sporák. K zelenině přidáme 2 lžičky kurkumy, 2 lžičky bylinkové soli, lžičku koriandru, dvě lžičky tlučené černuchy a lžičku pepře, nebo špetku chilli. Chvíli opékáme, aby se koření dobře vmísilo do zeleniny. 300 g černé čočky propláchneme a spolu s kouskem mořské řasy přidáme k zelenině.

Vaříme pod pokličkou cca 30 minut, nebo do té doby, než je čočka měkká.

Víte, že
Černá čočka patří mezi unikátní luštěniny, které nemusíte namáčet. Stačí je zalít studenou vodou a povařit do změknutí asi 25 minut.

Nastavení preferencí
Zde si můžete přizpůsobit soubory cookie podle kategorií dle vašich preferencí a potřeb.
Nutné cookies pro provoz webu
Tyto cookies zajišťují důležité funkce webových stránek. Používají se například pro zabezpečení, správu sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnosti. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.
Výkonnostní cookies
Podle vašich zájmů tyto cookies umožňují správně zobrazit konkrétní obsah a reklamy na stránkách třetích stran a sociálních sítí.
Analytická cookies
Slouží pro zlepšení fungování webových stránek tím, že posílají informace o tom, jak stránky využíváte.
Souhlasím se všemi cookies
Uložit nastavení