Suroviny
* nemusí se předem namáčet
Postup
Čtyři mrkve a kus celeru (asi tolik, aby ho po nastrouhání bylo podobně jako mrkve) nahrubo nastrouháme, vložíme do hrnce, podlijeme hrnkem vody a dáme na sporák. K zelenině přidáme 2 lžičky kurkumy, 2 lžičky bylinkové soli, lžičku koriandru, dvě lžičky tlučené černuchy a lžičku pepře, nebo špetku chilli. Chvíli opékáme, aby se koření dobře vmísilo do zeleniny. 300 g černé čočky propláchneme a spolu s kouskem mořské řasy přidáme k zelenině.
Vaříme pod pokličkou cca 30 minut, nebo do té doby, než je čočka měkká.
Víte, že
Černá čočka patří mezi unikátní luštěniny, které nemusíte namáčet. Stačí je zalít studenou vodou a povařit do změknutí asi 25 minut.