Recepty
4. 4. 2019

Cuketový koláč s černým rybízem

20 minut
30 minut
snadné
12 porcí

Suroviny

400 g cukety
95 g namletých ovesných vloček
35 g namletých lněných semínek
50 g třtinového cukru
20 g kakaa *
rybíz dle chuti
2 lžíce agávového sirupu **

*30 g pomletých kakaových bobů
**nebo jiného sirupu

Postup

Nejprve najemno nastrouháme cuketu, necháme ji 10 minut odležet a poté z ní vymačkáme vodu, kterou slijeme. K cuketě přidáme 75 g namletých ovesných vloček, lněné semínko, kvalitního třtinový cukr a kakao.

Umícháme těsto a vlijeme ho do olejem vymazané koláčové formy. Posypeme rybízem a drobenkou připravenou smícháním 20 g mletých ovesných vloček s dvěma lžícemi agávového.

Pečeme na 180°cca 30 minut.

Víte, že
Rybíz černý je beztrnný keř, jehož listy i plody jsou na rozdíl od rybízu červeného či bílého velmi aromatické. Černé bobule mají velmi vysoký obsah vitaminu C. Na zahradách a v sadech se pěstují různé vyšlechtěné odrůdy, v menší míře roste rybíz černý i divoce.

Nastavení preferencí
Zde si můžete přizpůsobit soubory cookie podle kategorií dle vašich preferencí a potřeb.
Nutné cookies pro provoz webu
Tyto cookies zajišťují důležité funkce webových stránek. Používají se například pro zabezpečení, správu sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnosti. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.
Výkonnostní cookies
Podle vašich zájmů tyto cookies umožňují správně zobrazit konkrétní obsah a reklamy na stránkách třetích stran a sociálních sítí.
Analytická cookies
Slouží pro zlepšení fungování webových stránek tím, že posílají informace o tom, jak stránky využíváte.
Souhlasím se všemi cookies
Uložit nastavení