Suroviny
*30 g pomletých kakaových bobů
**nebo jiného sirupu
Postup
Nejprve najemno nastrouháme cuketu, necháme ji 10 minut odležet a poté z ní vymačkáme vodu, kterou slijeme. K cuketě přidáme 75 g namletých ovesných vloček, lněné semínko, kvalitního třtinový cukr a kakao.
Umícháme těsto a vlijeme ho do olejem vymazané koláčové formy. Posypeme rybízem a drobenkou připravenou smícháním 20 g mletých ovesných vloček s dvěma lžícemi agávového.
Pečeme na 180°cca 30 minut.
Víte, že
Rybíz černý je beztrnný keř, jehož listy i plody jsou na rozdíl od rybízu červeného či bílého velmi aromatické. Černé bobule mají velmi vysoký obsah vitaminu C. Na zahradách a v sadech se pěstují různé vyšlechtěné odrůdy, v menší míře roste rybíz černý i divoce.