Suroviny
Postup
Korpus
Vyšleháme 4 žloutky se 6ti lžícemi cukru a 6ti lžícemi vody, přidáme 1 hrnek jáhlové mouky, 3 lžičky prášku do pečiva, půl hrnku namletých mandlí a znovu promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ze 4 bílků. Těsto nalijeme do olejem vymazané a kokosem vysypané dortové formy a pečeme v troubě na 180°C 20 minut.
Krém
Tyčovým mixerem rozmixujeme 1 banán a 2 tofu (360-400g) a 1-3 lžíce medu nebo cukru.
Povrch
V hrnci svaříme misku rybízu se 120 ml vody, přidáme 1 vanilkový pudink a 3 lžičky agaru rozmíchané v 100 ml vody a 2 minuty povaříme.
Upečený korpus rozkrojíme, promažeme rybízovou (nebo jinou) marmeládou a polovinou tofu krému. Takto připravený dort vrátíme zpět do formy a nalijeme na něj rybízový pudink (mě se těsto při pečení o kousíček stáhlo, tudíž pudink mohl krásně stéct po stěnách). Necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout v lednici.
Víte, že
Tofu ochlazuje a hodí se tak lépe do teplejších dnů. V zimě ho upravujte, smažte, zapékejte, ale nejezte ho každý den.