Recepty
9. 4. 2019

Fazole s červenou řepou

10 minut
15 minut
snadné
4 porce

400 g červených fazolí
500 g červené řepy
oregano
sůl a pepř

Červené fazole si namočíme den předem. Druhý den vodu vyměníme, přidáme oregano uvaříme.

Červenou řepu nastrouháme, nasypeme do hrnce, přidáme vodu, sůl, pepř a oregano a 15 minut pod pokličkou dusíme.

Dušenou červenou řepu vmícháme do fazolí.

Fazole jsou pro náš organismus vítaným zdrojem poměrně velkého množství kyseliny listové. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť a její proteiny jsou stravitelnější.

Setting preferences
Here you can customize cookies according to categories according to your preferences and needs.
Necessary cookies for website operation
These cookies provide important functions of the website. They are used, for example, for security, network management, accessibility, and basic traffic statistics. The website cannot function properly without these cookies.
Performance cookies
Depending on your interests, these cookies allow you to properly display specific content and ads on third-party sites and social networks.
Analytical cookies
They improve the way a website works by sending you information about how you use the site.
I agree with all cookies
Save settings