Recepty
9. 4. 2019

Fazole s červenou řepou

10 minut
15 minut
snadné
4 porce

Suroviny

400 g červených fazolí
500 g červené řepy
oregano
sůl a pepř

Postup

Červené fazole si namočíme den předem. Druhý den vodu vyměníme, přidáme oregano uvaříme.

Červenou řepu nastrouháme, nasypeme do hrnce, přidáme vodu, sůl, pepř a oregano a 15 minut pod pokličkou dusíme.

Dušenou červenou řepu vmícháme do fazolí.

Fazole jsou pro náš organismus vítaným zdrojem poměrně velkého množství kyseliny listové. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť a její proteiny jsou stravitelnější.

Nastavení preferencí
Zde si můžete přizpůsobit soubory cookie podle kategorií dle vašich preferencí a potřeb.
Nutné cookies pro provoz webu
Tyto cookies zajišťují důležité funkce webových stránek. Používají se například pro zabezpečení, správu sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnosti. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.
Výkonnostní cookies
Podle vašich zájmů tyto cookies umožňují správně zobrazit konkrétní obsah a reklamy na stránkách třetích stran a sociálních sítí.
Analytická cookies
Slouží pro zlepšení fungování webových stránek tím, že posílají informace o tom, jak stránky využíváte.
Souhlasím se všemi cookies
Uložit nastavení