Suroviny
*Nebo špaldové.
Postup
Nejprve si vyšleháme sníh z bílků. V druhé míse smícháme obě mouky, kakao, žloutky, vodu, prášek do pečiva, 50 g datlového sirupu a dobře prošleháme. Do vzniklého těsta zlehka vmícháme sníh a nalijeme do olejem vymazaného plechu běžné velikosti. Povrch posypeme vypeckovanými třešněmi (nebo jiným ovocem), a ovesnými vločkami, které jsme předtím promísili s 50 g datlového sirupu.
Pečeme v troubě a 190°cca 40 minut.
Víte, že
Třešně obsahují velkou spoustu minerálů a vitamínu A. Tmavší druhy třešní jsou bohatým zdrojem hořčíku, železa, jódu, fosforu, zinku, vápníku, draslíku a křemíku. Zajímavostí u třešní je, že jejich plody jsou využívány i v kosmetice, jelikož mají schopnost dehydrovat buňky a zpomalovat stárnutí pokožky.