Recepty
28. 1. 2019

Kakaová bublanina s třešněmi

15 minut
40 minut
snadné
20 porcí

Suroviny

200 g pohankové mouky
100 g rýžové mouky *
3 lžíce kakaa
3 vajíčka
250 ml vody
50 + 50 g datlového sirupu
2 lžičky prášku do pečiva
500 g třešní
4 lžíce ovesných vloček

*Nebo špaldové.

Postup

Nejprve si vyšleháme sníh z bílků. V druhé míse smícháme obě mouky, kakao, žloutky, vodu, prášek do pečiva, 50 g datlového sirupu a dobře prošleháme. Do vzniklého těsta zlehka vmícháme sníh a nalijeme do olejem vymazaného plechu běžné velikosti. Povrch posypeme vypeckovanými třešněmi (nebo jiným ovocem), a ovesnými vločkami, které jsme předtím promísili s 50 g datlového sirupu.

Pečeme v troubě a 190°cca 40 minut.

Víte, že
Třešně obsahují velkou spoustu minerálů a vitamínu A. Tmavší druhy třešní jsou bohatým zdrojem hořčíku, železa, jódu, fosforu, zinku, vápníku, draslíku a křemíku. Zajímavostí u třešní je, že jejich plody jsou využívány i v kosmetice, jelikož mají schopnost dehydrovat buňky a zpomalovat stárnutí pokožky.