Recepty
8. 4. 2019

Mrkvová polévka se semínky a oříšky

15 minut
30 minut
snadné
4 porce

Suroviny

3 lžíce slunečnicových semínek
3 lžíce kešu oříšků
2 větší cibule
40 g droždí
4 střední mrkve
4 lžíce jáhel
1 lžíce konopného oleje
Kmín, sůl, pepř, 4 kuličky nového koření, špetka kurkumy

Postup

Do hrnce nasypeme slunečnicová semínka, oříšky a 5 minut je na sucho opékáme. Poté přidáme dvě nakrájené cibule, dvě nakrájené mrkve, kmín, sůl, pepř, nové koření, kurkumu droždí a lžíci oleje a opékáme dalších 5 minut. Přilijeme cca litr a půl vody, 10 minut povaříme a vše tyčovým mixerem dohladka rozmixujeme. Přidáme dvě na kostičky nakrájené mrkve, třikrát předem propláchnuté jáhly a 15 minut vaříme.

Před podáváním můžeme přidat oblíbené čerstvé bylinky.

Jáhly jsou považovány za jednu z nejstarších asijských kulturních plodin. Jedná se o malé žluté kuličky o průměru přibližně 1 mm a vznikají oloupáním zrn prosa. Jsou plné vitamínů a minerálů.

Nastavení preferencí
Zde si můžete přizpůsobit soubory cookie podle kategorií dle vašich preferencí a potřeb.
Nutné cookies pro provoz webu
Tyto cookies zajišťují důležité funkce webových stránek. Používají se například pro zabezpečení, správu sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnosti. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.
Výkonnostní cookies
Podle vašich zájmů tyto cookies umožňují správně zobrazit konkrétní obsah a reklamy na stránkách třetích stran a sociálních sítí.
Analytická cookies
Slouží pro zlepšení fungování webových stránek tím, že posílají informace o tom, jak stránky využíváte.
Souhlasím se všemi cookies
Uložit nastavení