Recepty
8. 4. 2019

Pohanka se špenátem

5 minut
25 minut
snadné
1 porce

Suroviny

150 g pohanky
150 g špenátu
1 cibule
česnek
lžíce oleje

Postup

Pohanku zalijeme 1,5 násobkem vody, přivedeme k varu, 3 minuty povaříme a necháme cca 15 minut pod pokličkou dojít.

Na pánvičce se mezitím osmahneme cibuli a česnek, přidáme špenát, dochutíme pepřem a solí a cca 10 minut podusíme. Špenát smícháme s pohankou a podáváme. Můžeme doplnit oblíbeným sýrem.

Díky obsahu rutinu je významný pozitivní vliv na cévní systém, v prevenci a léčbě. Kdo má křečové žíly nebo mu více hrozí trombózy, infarkt či mrtvice, může si konzumací pohanky hodně polepšit.

Nastavení preferencí
Zde si můžete přizpůsobit soubory cookie podle kategorií dle vašich preferencí a potřeb.
Nutné cookies pro provoz webu
Tyto cookies zajišťují důležité funkce webových stránek. Používají se například pro zabezpečení, správu sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnosti. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.
Výkonnostní cookies
Podle vašich zájmů tyto cookies umožňují správně zobrazit konkrétní obsah a reklamy na stránkách třetích stran a sociálních sítí.
Analytická cookies
Slouží pro zlepšení fungování webových stránek tím, že posílají informace o tom, jak stránky využíváte.
Souhlasím se všemi cookies
Uložit nastavení