Recepty
9. 4. 2019

Pohanková bublanina s rybízem

30 minut
40 minut
snadné
20 porcí

Suroviny

3 vejce
8 lžic cukru
1/2 hrnku teplé vody
2 a 1/2 hrnku pohankové mouky
3 lžičky prášku do pečiva
červený rybíz
1/2 hrnku slunečnicových semínek

Postup

V misce ušleháme 3 žloutky a smícháme je s cukrem a pul hrnkem teplé vody. Z bílků si vyšleháme sníh. Přidáme pohankovou mouku a práškem do pečiva a pokud je těsto moc husté, přilijeme dle potřeby vodu. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh. Těsto nalijeme do olejem vymazaného a celozrnnou pohankovou moukou vysypaného plechu, hustě posypeme červeným rybízem a drobenkou a dáme cca na 30-40 minut do trouby na 180°C péct.

Drobenku připravíme z půl hrnku rozmixovaných slunečnicových semínek, 5-ti lžic cukru, 5-ti lžic pohankové mouky (můžeme použit celozrnnou) a přiměřeného množství vody.

Bezlepkové pečivo je křehčí a více se láme. Po upečení ho proto nechte na plechu zcela vychladnout a teprve potom ho sundávejte.

Nastavení preferencí
Zde si můžete přizpůsobit soubory cookie podle kategorií dle vašich preferencí a potřeb.
Nutné cookies pro provoz webu
Tyto cookies zajišťují důležité funkce webových stránek. Používají se například pro zabezpečení, správu sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnosti. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.
Výkonnostní cookies
Podle vašich zájmů tyto cookies umožňují správně zobrazit konkrétní obsah a reklamy na stránkách třetích stran a sociálních sítí.
Analytická cookies
Slouží pro zlepšení fungování webových stránek tím, že posílají informace o tom, jak stránky využíváte.
Souhlasím se všemi cookies
Uložit nastavení