Recepty
8. 4. 2019

Rýžové nudle s proteinem a vajíčkem

10 minut
20 minut
snadné
2 porce

Suroviny

2 cukety
500 g rýžových nudlí
2 lžíce ovesných vloček
200 ml vody
3 lžíce proteinu
1 lžíci lahůdkového droždí
sůl a pepř
3 vajíčka

Postup

Dvě menší cukety pokrájíme na malé kousky, vložíme na pánev, podlijeme sklenicí vody a 10 minut dusíme.

Mezitím si uvaříme tři vajíčka (cca 7 minut) a rýžové nudle (cca 4 minuty, nebo dle návodu na obalu). V mixeru rozmixujeme ovesné vločky s vodou a proteinem, lžičkou soli, pepřme a lžící lahůdkového droždí. Směs přilijeme k cuketě, přidáme lžíci sušeného nebo dvě čerstvého tymiánu a chvilku a povaříme. Můžeme přidat hrst čerstvého špenátu.

Nakonec vmícháme tři pokrájené vajíčka a podáváme, třeba se salátem.

K výrobě těstovin se používá zejména pšeničná krupice, ale vyrábí se také speciální druhy těstovin, z jiných druhů mouky (například rýžové, kukuřičné, amarantové nebo pohankové).