Marokánky bez lepku

Marokánky bez lepku

Milované cukroví mého muže jsou marokánky. Každý rok si jich připravuje dvojitou dávku a recept má více než vychytaný. Neboj se popustit uzdu své fantazii a přizpůsob si marokánky svým vlastním chutím. Záměnou ořechů a sušeného ovoce při dodržení hmotnostních poměrů chybu neuděláš.

Postup:

1
Ve vodní lázni spojíme mléko, kondenzované mléko, máslo a cukr a mícháme metličkou dokud se vše dobře nerozpustí.
2
Do této směsi postupně přidáváme odvážený Bešamel a za stálého míchání ve vodní lázni zahříváme ještě cca 10 min do té doby než směs začne houstnout.
3
Teprve potom přidáme přidáme oříšky, švestky, rozinky a skořici a vše lehce ale důkladně promícháme.
4
Lžičkou děláme na pečící papír hromádky, které rozetřeme do koleček.
5
Pečeme na 170 stupňů cca 15 min upečené placičky necháme dobře vychladnout.
6
Čokoládovou polevu si připravíme tak, že rozpustíme 100 g hořké čokolády ve vodní lázni. Za stálého míchání přidáváme postupně 5 lžic smetany ke šlehání a metličkou vymícháváme do krémové konzistence. Polevu můžeme přisladit moučkovým cukrem.
7
Ještě teplou a tekutou čokoládu dáváme pomocí lžičky na hladkou stranu upečených a vychlazených placiček a rozetřeme ji do všech stran.
8
Čokoládu necháme trochu ztuhnout a pak pomocí vidličky uděláme na marokánkách vzorek.
9
Hotové marokánky necháme dobře ztuhnout a teprve potom je uložíme do boxu a skladujeme na chladném místě.
Kontakty
Natural Jihlava JK s.r.o.
+420 567 313 011
info@naturaljihlava.cz
Sociální sítě
Facebook
Instagram
Další informace
IČ: 268 990 60
DIČ: CZ 268 990 60
Humpolecká 286/28, 586 01 Jihlava
© NATURAL JIHLAVA 2022
Created by PRIMESOFT software development